اولین کتاب مشترک درسی «روان شناسی عمومی»  با مشارکت تعدادی از استادان مطرح روان شناسی دانشگاههای افغانستان و توسط انتشارات رویش (ناشر تخصصی کتابهای روان شناسی در افغانستان) و انتشارات صبح امید چاپ شد.

در مقدمه کتاب می خوانیم:

این کتاب دارای پنج ویژگی است که آن را از کتابهای مشابه متفاوت و متمایز می سازد:

-    این کتاب با «مشارکت تعدادی از متخصصان و اساتید روان شناسی دانشگاههای مختلف افغانستان» که به سویه ماستر و دکتورا بوده و تجربه سالها تحقیق و تدریس دارند، تهیه شده است. این شیوه همکاری و  مشارکت در تهیه  یک منبع علمی معتبر در افغانستان، کم سابقه است.

-    امروزه «روانشناسی فرهنگی و بین فرهنگی» مورد توجه جدی تری قرار گرفته و دانش بومی مورد تاکید بسیاری از کشورها می باشد. در تنظیم محتوای این کتاب سعی شده است که تمرکز بر مطالبی باشد که در جامعه افغانستان مورد نیازتر و کاربردی تر است. مثالها هم  اکثرا مطابق شرایط فرهنگی و اجتماعی افغانستان تنظیم شده است.

-    محتوا و همچنین مطالب ارائه شده در بسیاری از منابع روان شناسی موجود که در داخل افغانستان تهیه شده است، گاهی با یافته های روز دنیا در این حوزه همگام نیست. امروزه سرعت پیشرفت علوم مختلف به اندازه ای است که ممکن است در زمانهای کوتاه، دیدگاههای متفاوتی ارائه شود. در محتوای این کتاب سعی شده است که از «جدیدترین یافته های علمی و پژوهشی جهان» استفاده شود.

-    در اکثر کتابهای روان شناسی عمومی که به تاریخچه روان شناسی پرداخته است، معمولا از «دانشمندان اسلامی» کمتر یاد شده است. بطوری که گاهی چنین به ذهن متبادر می شود که دانشمندان اسلامی در این حوزه یا اصلا ورود نکرده اند و یا حرفی برای گفتن نداشته اند. در حالیکه در بخشی از تاریخچه روان شناسی در این کتاب، به نقش ودیدگاههای دانشمندان اسلامی در حوزه روان شناسی اشاره شده است.

-    تقریبا در هیچ کتاب روان شناسی عمومی، به «تاریخچه فعالیت های روان شناسی در افغانستان» اشاره ای نشده و یا بسیار کم به آن توجه شده است. در این کتاب با استفاده از منابع محدود موجود، سعی شده است که یک معرفی مختصری از تاریخچه فعالیت های روان شناسی و همچنین شرایط امروزی آن در افغانستان انجام شود.

قابل ذکر است که پیشگفتار این کتاب توسط تنها عضو روان شناس کمیته ملی نصاب جمهوری اسلامی افغانستان تدوین شده است.

کتاب روان شناسی عمومی در ۱۳ فصل و 352 صفحه تنظیم شده و دارای شماره بین المللی کتاب (شابک) رسمی از وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می باشد.

این کتاب از طریق مرکز پحش انتشارات صبح امید در کابل (چهارراه پل سرخ ـ مارکت ملی) و همچنین کتابفروشی های کابل و ولایات قابل دسترس می باشد.

نظرات (0)

There are no comments posted here yet

نظر خود را اضافه کنید.

  1. Posting comment as a guest.
0 Characters
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟
کلیه حقوق متعلق است به انتشارات صبح امید
دیزاین شده در سما