به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، گزارشها و آمارهای فروش هفته اول بازگشایی کتابفروشیهای بریتانیا بعد از چهارماه قرنطینه به خاطر ویروس کرونا حاکی از بازگشت وضعیت عادی کتابفروشی در این کشور است. طبق آمارهای ارائه شده توسط اتحادیه ناشران و کتابفروشان بریتانیا در شش اول بازگشایی نزدیک به 4میلیون نسخه کتاب فروخته شده است که افزایش 30درصدی نسبت به دوران قبل از کرونا دارد.
دولت بریتانیا 15 ژوئن را تاریخ بازگشایی رسمی کتابفروشیها در این کشور اعلام کرد. موسسه نیلسن بوکاسکن اعلام کرده است که کتابفروشان در شش روز ابتدایی فعالیت خود موفقیت چشمگیری در بازگشت به دوره اوج خود کسب کردند. موسسه نیلسن در زمینه اطلاعات و آمارهای بازار کتاب بریتانیا فعالیت میکند. به گفته این موسسه آمار فروش کتابفروشان در یک هفته اول بازگشایی بعد از دوران قرنطینه نسبت به قبل از آن ایدهآل است.
موسسه نیلسن گفته است کتابفروشان بریتانیایی بعد از دوره کرونا تا کنون نزدیک به 4میلیون نسخه کتاب به ارزش تقریبی 33 میلیون پوند فروش داشتهاند و انتظار میرود این افزایش در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد. کارشناسان این موسسه بر اساس تجربه خود اعتقاد دارند حجم فروش کتاب از 30درصد هم بالاتر رود.
البته آمارهای موسسه نیلسن شامل کتابفروشیهای اسکاتلند و ولز نمیشود و اگر فروش این کشورها را نیز در نظر بگیریم، میزان فروش بیشتر از این میشود. گفته میشود رشد فروش کنونی را میتواند با سال 2003 مقایسه کرد که در آن زمان کتابفروشیهای بریتانیا به خاطر کتاب هریپاتر با فروش بالایی روبرو بودند.
البته دولت بریتانیا بازگشایی کتابفروشیها را به ساعات خاصی محدود کرده است. جیمز اشمور صاحب کتابفروشی وست یورکشایر شهر لندن میگوید در صورتی که محدودیتهای موجود برداشته شود، میزان فروش از این میزان هم بالاتر خواهد رفت. وی گفت: بعد از یک دوره قحطی و قرنطینه جای خوشحالی دارد که مشتریها به کتابفروشیها بازگشته و شغل کتابفروشی دوباره رونق گرفته است.
این کتابفروشی انگلیسی میگوید او و همسرش لوئیس قبل از بازگشایی کتابفروشیها از ترس مردم برای خرید کتاب نگران بودند ولی ظاهراً این ترس با اعلام آمارهای افزایش فروش کتاب بیمورد بوده است. وی اعتقاد دارد مردم به نوعی با کرونا کنار آمده و برای خرید کتاب و دیگر کالاها زیاد ترس ندارند.
طبق پروتوکلهای بهداشتی تعیین شده اکثر کتابفروشیهای بریتانیا از تجهیزات ضدعفونیکننده و روشهای جدید چینش کتابها برای جلوگیری از احتمال ابتلا به ویروس کرونا استفاده میکنند. در کتابفروشی واتراستون کارمندان برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا محدودیتهای خاصی برای مشتریها برای مطالعه کتابها در نظر میگیرند.